درمان سرطان پروستات با روش هورمون درمانی

ساخت وبلاگ

درمان سرطان پروستات با روش هورمون درمانی

درمان سرطان پروستات با هورمون درمانی را درمان سرکوب آندروژن نیز می نامند که هدف آن کاهش سطح هورمون های مردانه به نام آندروژن در بدن، برای جلوگیری از تحریک سلول های سرطانی پروستات است. آندروژن های اصلی در بدن تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT) هستند که بیشتر توسط بیضه ساخته می شوند اما غدد فوق کلیوی (غده هایی که بالای کلیه های شما قرار می گیرند) و همچنین خود سرطان پروستات نیز می توانند مقداری تولید کنند. آندروژن ها سلول های سرطانی پروستات را تحریک به رشد می کنند.

 

 

کاهش سطح آندروژن یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات غالباً باعث می شود تا سرطان پروستات کوچک شود یا رشد کندتری داشته باشند. اما هورمون درمانی برای درمان سرطان پروستات به تنهایی کافی نیست و معمولا همراه یا بعد از شیمی درمانی سرطان پروستات، جراحی پروستات یا رادیوتراپی سرطان پروستات انجام می شود. البته در مواردی هورمون درمانی سرطان پروستات به تنهایی به کار برده می شود که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

 

 

آزمایش های غربالگری سرطان پروستات
آزمایشات غربالگری پروستات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تست دیجیتال رکتال (DRE)
در طول DRE ، پزشک شما یک انگشت دستکش و روغن کاری شده را به داخل انتهای روده شما (در ناحیه مقعد)وارد می کند تا پروستات شما را که در مجاورت روده است، بررسی کند. اگر پزشک شما ناهنجاری هایی در بافت، شکل یا اندازه غده مشاهده کند، ممکن است شما به آزمایش های بعدی نیاز داشته باشید.

 

تست آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)
یک نمونه خون از ورید در بازوی شما گرفته شده و PSA آن (ماده ای که به طور طبیعی توسط غده پروستات شما تولید می شود) مورد بررسی قرار می گیرد. طبیعی است که مقدار کمی PSA در خون شما باشد. با این حال، اگر PSA بالاتر از حد طبیعی باشد، ممکن است نشان دهنده عفونت پروستات، التهاب، بزرگ شدن یا سرطان باشد.

 

آزمایش PSA همراه با DRE به شناسایی و تشخیص سرطان پروستات در اولین مراحل کمک می کند. از این رو، بحث در مورد غربالگری سرطان پروستات ادامه دارد.

 

 

انواع درمان های هورمونی سرطان پروستات
دو نوع اصلی از هورمون درمانی برای سرطان پروستات وجود دارد که عبارتند از:
۱- بدن از تولید هورمون جلوگیری می کند و دیگر اجازه تولید آن را نمی دهد.
۲- بدن مانع اتصال گیرنده های هورمونی به سلول ها می شود.
بعضی پزشکان متخصص رادیوانکولوژی درمان هر دو نوع را آغاز می کنند تا وضعیت کامل پیشگیری از اثر آندروژن بر سلول های سرطانی ایجاد کنند.

 

 

عوارض جانبی هورمون درمانی برای درمان سرطان پروستات
ارکیکتومی و آگونیست ها و آنتاگونیست های LHRH همگی می توانند باعث ایجاد عوارض جانبی مشابه از سطح پایین تر هورمون ها مانند تستوسترون شوند. این عوارض جانبی می تواند شامل موارد زیر باشد

 

❌ کاهش یا از دست دادن میل جنسی
❌ اختلال در نعوظ (ناتوانی جنسی)
❌ گرگرفتگی (که ممکن است بهتر شود یا با گذشت زمان برطرف شود)
❌ حساسیت پستان یا رشد بافت پستان (ژنیکوماستی)
❌ پوکی استخوان (نازک شدن استخوان) که می تواند منجر به شکستگی استخوان شود
❌ کم خونی (تعداد گلبول های قرمز خون پایین)
❌ کاهش وضوح ذهنی
❌ از دست دادن توده عضلانی
❌ افزایش وزن
❌ خستگی
❌ افزایش سطح کلسترول
❌ افسردگی

 

خوشبختانه بسیاری از عوارض جانبی هورمون درمانی قابل پیشگیری یا درمان است.

 

جهت مشاوره و درخواست نوبت دکتر مریم میرزایی مقدم متخصص رادیوتراپی، انکولوژی و شیمی درمانی با شماره های ۶۶۱۲۶۰۴۴ – ۶۶۱۲۶۰۶۵ و اینستاگرام ایشان در ارتباط باشید.

دکتر مریم میرزایی مقدم...
ما را در سایت دکتر مریم میرزایی مقدم دنبال می کنید

برچسب : درمان سرطان ,درمان سرطان پروستات ,پرتودرمانی سرطان پروستات ,شیمی درمانی سرطان پروستات ,هورمون درمانی, نویسنده : دکتر مریم میرزایی مقدم drmaryammirzaei بازدید : 185 تاريخ : شنبه 11 ارديبهشت 1400 ساعت: 20:30